Tenisul de câmp, peste fotbal

Primãria Vaslui a împãrtit banii pentru sport

MAREA REPARTIZARE… Primãria municipiului Vaslui a publicat lista cu entitãtile sportive care vor primi finantare în acest an. La fel ca pânã acum, cei mai multi bani au fost dati echipei de handbal, HC Vaslui, care, în 2018, va “pãpa” aproximativ 70% din buget. Interesant este cã într-un oras în care nu ai de unde sã-ti cumperi o rachetã de tenis de câmp, “sportul alb” a primit mai multi bani decât echipa localã de fotbal, care în acest an se luptã sã ducã orasul în liga a III-a. Am încercat sã aflãm de la reprezentatii Primãriei proiectele fiecãrui club în parte, sã stim pe ce se vor cheltui 2,5 milioane de lei din bani publici, însã am fost refuzati.

Comisia de evaluare a proiectelor sportive depuse spre finantare la Primãria Vaslui a dat publicitãtii, vineri, rezultatele evaluãrii si sumele propuse a fi alocate proiectelor considerate cã meritã a fi finantate. De apreciat cã autoritãtile locale sprijinã, în fiecare an, toate entitãtile sportive care depun proiecte si la fel a fãcut-o si în acest an, chiar dacã numãrul lor aproape s-a dublat fatã de anul trecut. Cea mai mare sumã, 1.668.853 lei, a mers cãtre Handbal Club Vaslui, echipa localã care evolueazã în Liga Nationalã. Pe locul doi în topul sumelor alocate se aflã C.S. “Sporting Juniorul” Vaslui, cu 117.936 lei. Podiumul este completat de C.S. “Liga de Est” Vaslui, care are alocatã suma de 105.809 lei.

Fotbalul juvenil si luptele, printre fruntase

Clasamentul celor mai bine finantate cluburi continuã cu CS “Defender” Vaslui, care în acest an va primi din partea Primãriei Vaslui suma de 90.029 lei. Bani deloc putini (80.466 lei) au fost alocati si clubului “Scorpions MMA” Vaslui. Pe locul sase se pozitioneazã A.C.S. “Real Junior” Vaslui, club care se ocupã de fotbalul juvenil si cãruia, în acest an, i s-a aprobat un buget de 73.238 lei. C.S. “Budokan” Vaslui, cu 52.715 lei, A.C.S. “Comstar” Vaslui, cu 50.704 lei, C.S. “Sulsa” Vaslui, cu 48.180 lei si A.C.S. “Tenis Club” Vaslui, cu 44.205 lei sunt cluburiile sportive care completeazã top 10 cluburi cu cei mai multi bani alocati din fondurile publice.

FC Vaslui, sub tenisul de câmp, ca finantare

SURPRIZÃ…Orice se poate spune despre Vaslui, numai cã este un oras al tenisului de câmp, nu. Terenurile pe care poti practica acest sport le numeri pe jumãtate din degetele de la o mânã, iar magazinele de unde îti poti cumpãra o rachetã sau o minge de tenis lipsesc cu desãvârsire. Cu toate acestea, A.C.S. “Tenis Club” Vaslui a primit aproape 45.000 lei, mai mult decât au primit cluburi care au câstigat medalii pentru oras, la competitiile nationale. Interesant este cã tenisul de câmp este, ca finantare, si peste F.C. Vaslui, echipa de fotbal a orasului, care anul acesta a primit 39.094 lei din partea Primãriei Vaslui. Astfel, sansele ca orasul sã aibã fotbal în liga a III-a în sezonul viitor au scãzut considerabil. Totul va depinde de capacitatea celor care se ocupã de echipã de a atrage sponsori privati.

Bugetul total al ultimelor sase cluburi, 7% din bugetul HC Vaslui

Ierarhia cluburilor sportive sprijinite financiar de autoritãtile locale continuã cu A.C.S. “Vitrox Gym” Vaslui, care anul acesta va primi 33.554 lei din partea Primãriei, C.S “Handbal Kids Joy”, cu 28.927 lei, Asociatia Judeteanã “Handbal” Vaslui, cu 21. 246 lei, CS “Inter-Sport” Vaslui, cu 18.590 lei, C.S. “Tornado” Vaslui, cu 13.251 lei si C.S. “Sergentul” Vaslui, care în 2018 va primi 12.800 lei din partea Primãriei Vaslui. Interesant e cã bugetul total al acestor sase cluburi, reprezintã doar 7% din banii dati echipei HC Vaslui.

Proiecte secrete, pe banii vasluienilor

Am încercat sã aflãm, ieri, de la Primãria Vaslui, ce vor face cluburile cu acesti bani, pentru a vedea pe ce anume vor cheltui autoritãtile locale 2,5 milioane de lei. Din pãcate, Corina Frentescu, sefa de la Achizitii, a refuzat sã ne dea o listã cu proiectele câstigãtoare, probabil nestiind cã la mijloc este vorba despre bani publici. O asteptãm totusi, asa cum a fãcut si ieri, sã ne trimitã, mãcar printr-un email, proiectele finantate de Primãrie, pentru cã noi considerãm cã vasluienii trebuie sã stie pe ce activitãti sportive sunt cheltuiti banii lor.

Sursa: www.vrn.ro