Marko Ljubinković susține FC Vaslui!

Marko Ljubinković susține FC Vaslui!

Salutări de la Vaslui! Marko, pentru început , am să te rog să ne spui ce faci în prezent? Mai joci fotbal?

Marko L. – Salut! Nu mai joc fotbal, am terminat mai repede de cât aș fi crezut. Am obținut licența A, așa că pot să încep cariera de antrenor. În prezent sunt ocupat cu familia, facem lucruri pe care nu le-am făcut atunci când jucam fotbal.

 

Din 2006 până în 2010 ai fost unul dintre cei mai buni jucători ai Vasluiului. Cum ai descrie această perioadă?

Marko L. – A fost o perioadă foarte frumoasă, dar în același timp și foarte grea. Am jucat într-o echipă care a făcut foarte multe lucruri frumoase, care nu se vor uita nici de noi, jucătorii, nici de suporteri.

 

Timp de patru sezoane, cât ai îmbrăcat tricoul galben-verde, ai lucrat cu mai mulți antrenori. Cu care dintre ei te-ai înțeles cel mai bine?

Marko L. – Cu toții am avut o relație foarte bună! Atunci când a fost Dorinel Munteanu antrenor-jucător, am avut o perioadă excelentă, pentru că mă înțelegeam foarte bine și cu antrenorul dar și cu jucătorul Dorinel. Nu pot uita nici perioada când echipa a fost antrenată de Gheorghe Mulțescu, nici cea cu Viorel Hizo pe bancă. Cu acești trei antrenori am lucrat cel mai bine, dar și cu ceilalți mă înlelegeam bine.

 

Ce meciuri ți-au rămas în memorie din perioada FC Vaslui?

Marko L. – Multe meciuri mi-au rămas în memorie. Sigur, victoria cu 1-0 în fața Stelei, pe Municipalul din Vaslui, a fost ceva extraordinar. Și toate victoriile contra Iașului au fost deosebite pentru că toți jucătorii știam cât de mult își doreau suporterii să câștigăm cu cei de la Politehnica.

 

De curând, Adrian Porumboiu, fostul finanțator al clubului, te-a inclus în echipa ideală a Vasluiului. Cum comentezi?

Marko L. – Ca să fiu sincer, sunt mândru de asta pentru că la Vaslui au evoluat foarte mulți jucători valoroși. La ora actuală, primul 11 al Vasluiului s-ar bate la titlu în România, cu șanse foarte mari să câștige campionatul.

 

După intrarea clubului în faliment, comunitatea din Vaslui s-a unit și acum vrea să aducă din nou fotbalul local în primele ligi ale țării. Ce părere ai despre demersul suporterilor?

Marko L. – Având în vedere rezultatele obținute în trecut, putem spune că FC Vaslui înseamnă ceva în fotbalul românesc. Acum, suporterii încearcă să construiască  o nouă istorie pentru club. Sunt sigur că nu le e ușor, dar dacă vrei să reușești ceva, trebuie să lupți pentru asta. Sunt bucuros că există oameni care vor să ducă echipa locală la un nivel mai înalt și nu pot decât să le țin pumnii să reușească acest lucru.

 

Ai fi dispus ca în viitor, dacă lucrurile merg bine, să revii la Vaslui?

Marko L. – Doar din postura de antrenor, pentru că ghetele mi le-am agățat în cui, cum se zice. Numai din acest post aș putea ajuta echipa. Dacă locuiam mai aproape de Vaslui, puteam să mai joc câțiva ani acolo, dar din păcate sunt cam departe, iar acest lucru m-a împiedicat să mă întorc la echipa de unde am rămas cu atâtea aminitiri frumoase.

 

După opt ani de când ai plecat de la Vaslui încă mai ții legătura cu suporterii vasluieni, fiind unul dintre cei mai iubiți fotbaliști care au activat la FC Vaslui.  Cum te simți când știi că vasluienii nu te-au uitat?

Marko L. – Și pentru mine și pentru ei a trecut mult timp, dar multe lucruri frumoase au rămas în memorie. Și astea vor rămâne toată viața. E ceva frumos în viața unui om să știe că e apreciat. Nu mi-a fost greu să țin legătura cu suporterii vasluieni pentru că știu ce înseamnă pentru ei legătura cu fotbaliștii care s-au luptat pentru emblemă și pentru culorile “galben-verde.”

 

– Ce le transmiți suporterilor vasluieni și tuturor celor care pun umărul la readucerea fotbalului local în ligile superioare?

Marko L. – În primul rând să fie sănătoși și fericiți! Să susțină în continuare echipa pentru că nu poți să iubești ceva doar atunci când merge bine. La greu se văd caracterele puternice. Sunt sigur că vor veni vremuri mai frumoase pentru FC Vaslui! Un mare salut pentru tot orașul Vaslui!