FC Vaslui înseamnă ceva în fotbalul românesc!

Marko Ljubinkovic nu a uitat Vasluiul, pe care îl consideră un oraș important pentru fotbalul românesc, deși a rămas fără echipă în Liga I. Sârbul a renunțat la cariera de fotbalist și speră ca în viitorul apropiat să o înceapă pe cea de antrenor, având deja licența A.

Marko Ljubinkovic este un nume pentru fotbalul românesc și unul dintre jucătorii emblematici pe care i-a avut FC Vaslui. El nu uită perioada petrecută la galben-verzi, unde a stat timp de patru sezoane.

”A fost o perioadă foarte frumoasă, dar în același timp și foarte grea. Am jucat într-o echipă care a făcut foarte multe lucruri frumoase, care nu se vor uita nici de noi, jucătorii, nici de suporteri”, a spus Ljubinkovic, care între timp s-a lăsat de fotbal și speră ca în curând să debuteze ca antrenor: ”Nu mai joc fotbal, am terminat mai repede de cât aș fi crezut. Am obținut licența A, așa că pot să încep cariera de antrenor. În prezent, sunt ocupat cu familia, facem lucruri pe care nu le-am făcut atunci când jucam fotbal”.

Jucătorul, ajuns la vârsta de 36 de ani, își aduce cu plăcere de toți antrenorii cu care a lucrat la Vaslui, afirmând că a avut cu fiecare o relație profesională foarte bună: ”Atunci când a fost Dorinel Munteanu antrenor-jucător, am avut o perioadă excelentă pentru că mă înțelegeam foarte bine și cu antrenorul, dar și cu jucătorul Dorinel. Nu pot uita nici perioada când echipa a fost antrenată de Gheorghe Mulțescu, nici cea cu Viorel Hizo pe bancă. Cu acești trei antrenori am lucrat cel mai bine, dar și cu ceilalți mă înțelegeam”.

Când vine vorba despre jocurile disputate în tricoul galben-verde, Ljubinkovic nu poate uita victoria cu 1-0 în fața Stelei și jocurile cu Iașul.

”Multe meciuri mi-au rămas în memorie. Sigur, victoria cu 1-0 în fața Stelei, pe Municipalul din Vaslui, a fost ceva extraordinar. Și toate victoriile contra Iașului au fost deosebite pentru că toți jucătorii știam cât de mult își doreau suporterii să câștigăm”, a completat fostul mijlocaș al galben-verzilor.

“Un mare salut pentru tot orașul Vaslui!”

De curând, Adrian Porumboiu, fostul finanțator al clubului, l-a inclus în echipa ideală a Vasluiului, iar Ljubinkovic este mândru că face parte dintr-o galerie selectă a jucătorilor care au trecut pe la formația vasluiană: ”La Vaslui au evoluat foarte mulți jucători valoroși. La ora actuală, primul 11 al Vasluiului s-ar bate la titlu în România, cu șanse foarte mari să câștige campionatul”.

Sârbul speră ca Vasluiul să revină în fotbalul mare și ar fi dispus să antreneze aici: ”Având în vedere rezultatele obținute, putem spune că FC Vaslui înseamnă ceva în fotbalul românesc! Acum, suporterii încearcă să construiască o nouă istorie pentru club. Sunt sigur că nu le e ușor, dar dacă vrei să reușești ceva, trebuie să lupți pentru asta. Sunt bucuros că există oameni care vor să ducă echipa locală la un nivel mai înalt și nu pot decât să le țin pumnii. Vin la Vaslui doar din postura de antrenor pentru că ghetele mi le-am agățat în cui, cum se zice. Numai din acest post aș putea ajuta echipa. Dacă locuiam mai aproape de Vaslui, puteam să mai joc câțiva ani acolo, dar din păcate sunt cam departe, iar acest lucru m-a împiedicat să mă întorc la echipa de unde am rămas cu atâtea aminitiri frumoase.

După opt ani de când a plecat de la Vaslui, Ljubinkovic rămâne unul dintre cei mai iubiți fotbaliști care au activat aici, el având și un mesaj pentru fani: ”E ceva frumos în viața unui om să știe că e apreciat. Nu mi-a fost greu să țin legătura cu suporterii vasluieni pentru că știu ce înseamnă pentru ei legătura cu fotbaliștii care s-au luptat pentru emblemă și pentru culorile galben-verde. Le transmit fanilor să fie sănătoși și fericiți! Să susțină în continuare echipa pentru că nu poți să iubești ceva doar atunci când merge bine. La greu se văd caracterele puternice. Sunt sigur că vor veni vremuri mai frumoase pentru FC Vaslui! Un mare salut pentru tot orașul Vaslui!”.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro