FC Vaslui, fãrã gresealã pe teren propriu

Reprezentanta Vasluiului în liga a IV-a a terminat, fãrã înfrângere, turul de campionat, ocupând dupã 11 etape, primul loc în clasament, cu 29 de puncte. “Galben-verzii” au avut un parcurs fãrã cusur pe teren propriu, unde au obtinut cinci victorii din tot atâtea meciuri jucate, cu un golaveraj de 34 de goluri marcate si doar douã primite.

FC Vaslui nu a a mai fost învinsã pe propriul teren de 250 de zile. Ultima înfrângere dateazã din 3 iunie 2017, “galben-verzii” cedând atunci, în penultima etapã a play-off-ului, cu 1-2 în fata celor de la Pajura Husi, meci câstigat apoi de gazde la masa verde. De atunci si pânã acum, Vasluiul a disputat cinci partide “acasã”, toate în actualul sezon, încheiate cu victorii pe linie. Echipa pregãtitã de Lili Moraru si Ionut Petricenco a învins, în a doua etapã pe Husana Husi cu scorul de 4-1, în etapa a patra pe FC 2007 Gârceni cu 3-0. În runda a sasea, aceasta a dispus de FDR Tutova cu 14-0, iar în etapa a noua a câstigat derby-ul cu Flacãra Muntenii de Sus cu scorul de 3-1, meciul jucându-se în nocturna de pe Municipal. Ultima reprezentatie a “galben-verzilor” în acest an pe propriul teren a adus un alt scor-fluviu, 10-0 cu Multim Perieni. În urma acestor rezultate, gruparea vasluianã a acumulat un golaveraj de 34 de goluri marcate si doar douã primite, rezultând o medie de aproape sapte goluri date pe meci.

Goluri multe si în deplasare

Nici jocurile de pe teren advers nu a dat mari bãtãi de cap Vasluiului. Liderul clasamentului ligii a IV-a si-a mentinut invicibilitatea si “afarã”, trecând de Star Tãtãrãni cu 6-4, de Vitis Suletea cu scorul de 2-1, de Sporting Bârlad cu 3-1 si de Juventus Fãlciu cu 2-1. Singurele jocuri pe care galben-verzii nu au reusit sã le câstige au fost cele de pe terenul Racovei Puscasi (0-0) si de pe terenul celor de la Atletic Club Bârlad, scor 1-1. Dupã disputarea primei pãrti a campionatului, FC Vaslui este pe primul loc în clasament, cu 29 de puncte, urmatã de Flacãra Muntenii de Sus, cu 26 de puncte si Husana Husi, cu 23 de puncte.

Rezultatele echipei FC Vaslui în turul campionatului

Meciuri acasã

FC Vaslui – Husana Husi 4-1
FC Vaslui – FC 2007 Gârceni 3-0
FC Vaslui – FDR Tutova 14-0
FC Vaslui – Flacãra Muntenii de Sus 3-1
FC Vaslui – Multim Perieni 10-0

Meciuri deplasare

Star Tãtãrãni – FC Vaslui 4-6
Vitis Suletea – FC Vaslui 1-2
Sporting Bârlad – FC Vaslui 1-3
Juventus Bârlad – FC Vaslui 1-2
Racova Puscasi – FC Vaslui 0-0
Atletic CLub Bârlad – FC Vaslui 1-1

Sursa: www.vrn.ro